main logo
686

APP anunță că Termoelectrica lansează o nouă licitație

Agenția Proprietății Publice anunță că Termoelectrica SA a demarat procedura de licitație pentru reparația capitală a turbinei nr. 3, controlul metalului, prelungirea resursei de exploatare a turbinei și reparația capitală a generatorului nr. 3.

APP anunță că Termoelectrica lansează o nouă licitațieFoto: unimedia.info

Valoarea estimativă a lucrărilor, fără TVA, este de șapte milioane de lei, din mijloacele întreprinderii, iar lucrările ar urma să fie finalizate până la 15 septembrie. Depunerea ofertelor va avea loc în perioada 17 mai – 3 iunie, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Întreprinderea încearcă să diminueze riscurile, să facă reparații pentru o mică parte din volumul licitației planificate inițial, dar care a fost anulată, astfel încât să trecem cu bine de iarna care vine”, a spus directorul general interimar al Termoelectrica, Vasile Leu.

„La începutul lunii aprilie, Guvernul a adoptat o „decizie politică”, anulând o licitație de modernizare a Termoelectrica, în valoare totală de 13,27 milioane de euro, organizată împreună cu reprezentanța Băncii Mondiale. Proiectul inițial prevedea modernizarea turbinei nr. 2 prin creșterea capacităților de producere a energiei electrice și termice. De asemenea, includea reparații la blocul nr. 3, inclusiv la turbină, generator, cazan de abur, plus alte lucrări auxiliare. Doar o mică poarte din lucrările inițiale de modernizare sunt incluse în licitația demarată de Termoelectrica”, se arată în comunicatul emis de APP.

Firma rusească Silovîie Mașinî nu va implementa proiectul de reabilitare a motoarelor de la Termoelectrica. Guvernul a decis să anuleze licitația. „În perioada următoare vor urma demersurile necesare către Banca Mondială pentru a încheia această licitație complet”, a declarat vicepremierul Andrei Spînu.

Șefa statului, Maia Sandu, a spus că nu există o altă companie decât „Silovîie Mașinî”, care a câștigat licitația de la Termoelectrica ca să repare acele turbine. Aceasta a menționat în cadrul unei conferințe de presă că personal a studiat situația legată de licitație.

Citește și: Spînu riscă dosare penale pentru licitațiile cu gaz și energie electrică

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării