main logo
2243

Apelul lui Dodon pentru funcționari, după sondajul de pe Votum.md

Cu referire la rezultatele unui sondaj online de pe Votum.md, care arată că Guvernul Sandu este susținut de 94,37% dintre respondenți, șeful statului a menționat într-o postare pe pagina sa de Facebook că 80% din funcționarii de stat ar fi, de asemenea, de partea noii guvernări, însă conducătorii lor se tem de represiuni din partea acesteia.

Apelul lui Dodon pentru funcționari, după sondajul de pe Votum.mdFoto: Știri.md

Igor Dodon face referire și la mesajele primite de la partenerii externi ai Republicii Moldova, declarând că peste hotarele țării „este exprimată o susținere clară a noului Parlament și Guvern legitim care reprezintă interesele majorității covârșitoare a concetățenilor noștri”, transmite Știri.md cu referire la zugo.md.

„Partidul Democrat și reprezentanții săi nu mai au dreptul să se numească guvernare. Cei trei ani de guvernare distructivă a democraților s-au finalizat! Republica Moldova nu va mai fi așa cum a fost până la 8 iunie 2019. 

Sunt convins că cetățenii noștri nu vor permite PDM să guverneze țara și mai departe. Ba mai mult, și democrații înțeleg acest lucru, cu excepția conducerii partidului care, nu se știe de ce, continuă să-și facă iluzii.

Noua guvernare legitimă este susținută de principalii noștri parteneri externi: Rusia, Canada, Statele Europene, Comisia Europeană, Consiliul Europei și altele. În asemenea condiții, unica decizie corectă va fi transmiterea pașnică a puterii către noul Parlament și Guvern legitim”, a scris Dodon.

În context, președintele țării s-a adresat tuturor funcționarilor publici, colaboratorilor structurilor de forță, militarilor: „dumneavoastră puteți deveni elementul de bază care va lansa procesul de transmitere pașnică a puterii, dumneavoastră puteți salva țara de destabilizare!”.

„În fiecare minister, departament, agenție, luați decizii de recunoaștere a noului Guvern și declarați public despre aceasta. Vă garantez că nimeni nu vă va pedepsi pentru aceasta!

De asemenea, mă adresez către conducătorii instituțiilor de stat, ministerelor, departamentelor, către procurori și judecători, inclusiv celor de la Curtea Constituțională: pe mulți vă cunosc personal și sunt convins că printre dumneavoastră sunt persoane oneste și corecte. 

Mai bine demisionați, nu trebuie să fiți complicii uzurpatorilor! Moldova pășește într-o nouă eră! Moldova are viitor!”, a mai adăugat Dodon.

Puteți vota aici.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării