main logo
31515

Apel de la Durleșteanu către Sandu pe Facebook: Situație fără precedent

Candidatul înaintat de PSRM la funcția de premier, Mariana Durleșteanu, a venit cu un apel pe Facebook către președintele țării, Maia Sandu.

Apel de la Durleșteanu către Sandu pe Facebook: Situație fără precedentColaj: știri.md

Mariana Durleșteanu susține că nu face parte din niciun partid politic din R. Moldova, iar propunerea de a fi premier a acceptat-o din motiv că nu este indiferentă de viitorul țării, transmite Știri.md.

''Moldova este a noastră indiferent unde suntem și unde muncim - în țară sau în afara țarii!

Noi, cetățenii, suntem poporul și constituim baza puterii de stat!

Noi, cetățenii Republicii Moldova, trăim un moment de grea încercare, unde POLITICUL trădează încrederea oferită de către noi, dar și mai mult trădează speranța pentru viitoarea generație. 

Am luat decizia de a accepta invitația la funcția de Prim-ministru, pentru că nu pot fi indiferentă și nu pot tolera că votul, oferit de cetățeni, este trădat din cauza intereselor partinice. 

Țin să menționez că NU reprezint NICIO formațiune politică și nu am solicitat această poziție. Am acceptat propunerea în contextul situației fără precedent: criza politica, pandemică și economică. 

Atenționez că bugetul statului este sustenabil până în iunie 2021 și deficitul bugetar nu va fi de 14 mlrd de lei, ci dublu - respectiv țara poate intra în colaps financiar. 

Consider că Politicul existent trebuie să vină cu o Hartă de Parcurs (road map) privind alegerile parlamentare anticipate, cu un proces clar cum vor fi declanșate, când vor fi și cum se gestionează țara în această perioadă. 

Vreau să văd clar ce cheltuieli se vor tăia sau de unde se vor găsi acele surse financiare ca să se asigure desfășurarea anticipatelor. 

Ce facem cu programul de vaccinare care nu este bugetat, cum se vor aloca cheltuieli pentru teste COVID-19 și pentru asigurarea cheltuielilor păturilor vulnerabile intru a supraviețui în această perioadă. Cum susținem mediul de afaceri?

Moldova va avea o descreștere economică nu de 14% ci mult mai mare, deci cum se va asigura un buget al țării după iunie 2021. 

Pentru gestionarea responsabilă a acestei crize politice/sociale/economice este necesar un Guvern cu asumare de răspundere și independență executivă separat de ambițiile Politicului. 

NU mă hazardez la această poziție de Prim-ministru însă m-am gândit că cetățenii nu merită această suferință din partea Politicului. 

În prezent este nevoie de o voință politică și asumare a răspunderii față de cetățeni de către toate Puterile în Stat cu acțiuni concrete: 

1. Sugerez ca doamna Președinte să asigure un dialog cu toate fracțiunile întru a depăși această situație fără precedent și pentru a nu dezamăgi cetățenii de pretutindeni de Votul acordat. 

2. Asumarea și angajarea Politicului întru asigurarea gestionării acestei crize prin menținerea Vectorului Europene al Moldovei, Program de Emergenta cu FMI și partenerii externi pentru asigurarea reformelor și suportului financiar, gestionarea crizei pandemice și economice. 

Fac un Apel către forțele politice: NU vă bateți joc de cetățeni!!!! În curând nu va mai fi nici electorat și nici pe cine alege! 

P.S. NU reprezint pe nimeni din acest Parlament și NU fac parte din alte partide, sunt un cetățean simplu care nu sunt indiferentă de Votul cetățenilor de pretutindeni'', a scris Durleșteanu pe pagina sa de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării