main logo
7296

Apartamente de lux pentru copiii Zinaidei Greceanîi, din banii de la BEM

Zinaida Greceanîi este capabilă sa facă ordine în capitală, iar o dovadă în acest sens poate servi abilitățile candidatei de a face ordine în Banca de Economii și afacerile familiei. Lucru bine făcut, rezultat cu propietăți și o viață asigurată.

Apartamente pentru copiii Zinaidei Greceanîi din banii de la BEMZinaida Greceanîi nu a comentat deocamdată acuzațiile aduse.

Cel puțin aceasta ar putea fi concluzia documentelor care confirmă că familia fostului premier a beneficiat direct de bani de la BEM. 

Potrivit ziarului național, în anul 2008, pe când Zinaida Greceanîi era încă ministru al Finanțelor, instituție responsabilă de pachetul de acțiuni ale statului la Banca de Economii, Fabrica de Vin din Cojușna,

în consiliul de directori al căreia se afla soțul Zinaidei Greceanîi, Alexei Greceanîi, a luat un credit de la BEM în valoare de 1,63 de milioane de euro și 500 de mii de dolari.

Sursa citată scrie că, în 2010, fabrica a intrat în faliment, iar un an mai târziu, în 2011, o companie privată, „Alsvit-print”, a răscumpărat bunurile fabricii, gajate la bancă, cu un alt credit, contractat de firmă de la BEM, în valoare de 40 de milioane de lei.

Sursa citată scrie că, de fapt, beneficiar al firmei respectivă, care era fondată de o companie off-shore, este Alexei Greceanîi, adică soțul Zinaidei Greceanîi.

Întâmplător sau nu, dar exact în anul în care firma controlată de Alexei Greceanîi se împrumuta de la bancă, fiica și fiul fostului prim-ministru se aleseseră cu două apartamente spațioase în niște blocuri noi din sectorul Râșcani al capitalei, la distanța de un cartier de vila în care locuiesc soții Zinaida și Alexei Greceanîi.

Sursa citată scrie că apartamentele ar fi fost cumpărate cu 78 de mii de euro fiecare.

În momentul în care a ajuns în proprietatea apartamentului, Oxana Greceanîi, fiica mai mică a actualului candidat la funcția de primar al capitalei, avea doar două luni de când fusese angajată la muncă.

Proaspătă absolventă a Facultății de Relații Internaționale, la Moscova, Oxana Greceanîi a fost angajată în calitate de consilier al ministrului de atunci al Economiei, Valeriu Lazăr.

Zinaida Greceanîi nu a comentat deocamdată acuzațiile aduse. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării