2798
0
Anunțul Procuraturii după ce Năstase a cerut cercetarea lui Plahotniuc
2798
0

Andrei Năstase a expediat o cerere în adresa procurorului general interimar, Dumitru Robu, prin care îi solicită să inițieze sau să organizeze începerea urmării penale împotriva lui Vladimir Plahotniuc, a deputaților, membrilor guvernului din fosta și actuala guvernare, dar și în privința judecătorilor, dacă au comis acte de corupere sau de îmbogățire ilicită.

Foto: știri.md

În solicitarea adresată lui Robu, Năstase menționează că la 30 august, Direcția generală urmărire penală a Inspectoratului General al Poliție (IGP) a fost sesizată de către Inspectoratul Național de Investigații (INI) asupra „cazului de îmbogățire ilicită sesizat de presa de investigație, infracțiune ce ar fi fost comisă de către Vladimir Plahotniuc”, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Ministrul de interne precizează însă că cercetarea infracțiunilor de corupere și îmbogățire ilicită în cazurile deputaților și a membrilor Guvernului pot fi efectuate doar de către procuror.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, ne-a comunicat că cererea a fost recepționată, fiind ulterior transmisă spre soluționare Procuraturii Anticorupție.

Citește și
article image
Holdingul lui Plahotniuc renunță la frecvența națională...
0
578
article image
Usatîi, despre noua guvernare: Regim după modelul lui...
0
530
article image
Ce salariu a primit Plahotniuc prezent doar la o ședință a...
0
1273
article image
Plahotniuc a depus o nouă declarație de venit. Ce a vândut...
0
737