275
0
Anularea Legii antipropagandă, o prioritate pentru PSRM în 2020
275
0

Partidul Socialiştilor (PSRM) a stabilit priorităţile pentru anul 2020, printre care se numără şi noua redacţie a Legii cu privire la funcţionarea limbilor şi anularea Legii antipropagandă.

Potrivit Infotag, priorităţile au fost aprobate marţi, la şedinţa Consiliului Republican, transmite Știri.md.

Printre acestea se numără şi "pacea interetnică", iar socialiştii consideră în acest sens că "doar înţelegerea interetnică şi egalitatea civică ne vor ajuta să unificăm ţara şi într-un final să ajungem la reglementarea problemei transnistrene".

Partidul se pronunţă pentru "adoptarea pachetului de legi privind statutul Găgăuziei în forma în care a fost coordonat de Comisia mixtă a Parlamentului şi a Adunării Populare a Găgăuziei, cu participarea experţilor europeni".

De asemenea, PSRM sprijină ideea "consolidării statalităţii Republicii Moldova" şi consideră că "este categoric inacceptabilă imixtiunea externă în afacerile interne ale republicii". 

Socialiştii pledează pentru "garantarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova şi sunt împotriva participării ostaşilor moldoveni în exerciţii militare, desfăşurate sub egida blocurilor militar-politice".

Alte priorităţi aprobate sunt: economie dezvoltată şi echitate socială, medicină şi educaţie de calitate, dezvoltarea regiunilor, protejarea Ortodoxiei şi a valorilor familiei.

Partidul Socialiştilor sprijină desfăşurarea unei politice externe echilibrate, propuse de şeful statului, care prevede promovarea relaţiilor reciproc avantajoase între RM şi toţi partenerii externi, atât în Occident, cât şi în Est.

"Susţinem iniţiativa preşedinţilor Rusiei şi Franţei, Vladimir Putin şi Emmanuel Macron, privind formarea unui singur spaţiu continental de la Lisabona la Vladivostok. 

O prioritate absolută pentru noi este menţinerea calităţii de membru a Moldovei la Comunitatea Statelor Independente şi participarea la noi proiecte de integrare în CSI, în special Uniunea Eurasiatică, unde Republica Moldova a obţinut statutul de observator. 

Ne pronunţăm pentru dezvoltarea deplină a parteneriatelor strategice ale ţării noastre cu ţările vecine România şi Ucraina, cu Federaţia Rusă, Uniunea Europeană, SUA, Republica Populară Chineză, Republica Turcia. 

În acelaşi timp, considerăm că este important ca Republica Moldova să-şi respecte obligaţiile în temeiul tuturor acordurilor internaţionale, ca un par tener extern de încredere", menţionează PSRM.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter