21 mai, 2019 17:04
548
0
Angheli: Rusia pierde timpul și Transnistria cu vorbe goale
21 mai, 2019 17:04
548
0

Rusia pierde timpul în situaţia cu Transnistria şi toate acestea se pot sfârşi foarte trist, consideră analistul politic Alexandr Angheli.

Foto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, el a comentat pentru agenţia rusă REGNUM declaraţiile deputaţilor Dumei de Stat despre paşapoartele Federaţiei Ruse pentru locuitorii Transnistriei şi a amintit că nu este primul an când se discută despre simplificarea mecanismului de eliberare a paşapoartelor ruseşti pentru locuitori Transnistriei, transmite Știri.md

"Alexandr Yaroşuk nu este primul deputat al Dumei de Stat care a promis acest lucru în cadrul recentei sale vizite la Tiraspol. Aceasta este un fel de mantra: deputaţii care reprezintă cetăţenii Rusiei din Transnistria în Duma de Stat se schimbă, iar retorica precum că "Rusia nu vă va uita" rămâne. Din păcate, există îndoieli că toate acestea continuă să funcţioneze în Transnistria", a spus Angheli.

Potrivit lui, "în condiţiile acestor promisiuni repetate, dar neîndeplinite, transnistrenii încep să caute soluţii practice pentru a supravieţui şi să-i caute pe cei care le pot oferi astfel de soluţii".

"Mai ales că, de exemplu, transnistrenilor le este practic imposibil să intre în Ucraina cu paşaport rusesc, să plece prin Aeroportul Chişinău este, de asemenea, problematic. În ultimii ani, transnistrenii au început să primească tot mai mult paşapoarte moldoveneşti şi să se folosească tot mai des de acestea. Acesta este un fapt de care nu te poţi ascunde în spatele vizitelor de rutină şi promisiunilor sterile", consideră expertul.

El a reiterat că "Rusia pierde timpul şi îi pierde treptat pe transnistreni".

"Acest lucru are loc din cauza lipsei unei politici inteligente şi atente privind Transnistria în ultimii ani, în locul căreia vedem laşitate, formalism, scheme gri şi interese personale. Dacă nu se va trece imediat de la vorbe goale la fapte gândite, atunci toate acestea se vor termina în curând şi, din păcate, destul de trist atât pentru Rusia, cât şi pentru Transnistria", a susţine Angheli.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter