16 iul, 2019 17:37
908
1
Angela Merkel: Noul Guvern al Moldovei are foarte mult de lucru
16 iul, 2019 17:37
908
1

Cancelarul Germaniei Angela Merkel salută direcţia pro-europeană a Cabinetului de miniştri condus de Maia Sandu şi recomandă autorităţilor de la Chişinău să intensifice lupta cu fenomenul corupţiei şi să asigure transparenţa funcţionării instituţiilor de stat.

Foto: captură video

Astăzi Angela Merkel a primit-o la Berlin pe premierul Maia Sandu, care întreprinde o vizită oficială în această ţară, transmite Știri.md cu referire la trm.md

Şefa Guvernului de la Chişinău a declarat că se află în Germania pentru a restabili încrederea partenerilor europeni în autorităţile Republicii Moldova.

„Mă bucur că noul Guvern, care îşi doreşte şi urmează direcţia pro-europeană, promovează o politică în interesul poporului Moldovei. Asta înseamnă lupta împotriva corupţiei şi asigurare a transparenţei instituţiilor. Asta înseamnă că pe acest Guvern îl aşteaptă foarte mult de lucru la acest capitol. Comisia Europeană, de asemenea a muncit pentru rezultatul pe care l-a obţinut Moldova”, a declarat Angela Merkel.

„Am onoarea să fiu lângă Doamna Merkel, o femeie respectată şi puternică care a ştiut să conducă Germania în Uniunea Europeană în perioade mai dificile. Sprijinul Dvs. pentru Moldova ne-a ajuta să ieşim din perioada obscură spre un nou început european”, a declarat Maia Sandu.

Cancelarul german a specificat că a discutat cu premierul Maia Sandu diverse subiecte cum ar fi dezvoltarea economică a ţării, fortificarea instituţiilor statului.

„A fost o discuţie foarte interesantă cu Maia Sandu. Noi vă dorim Dvs. şi întregii echipe mult succes, deoarece veţi avea foarte mult de lucru”, a spus cancelarul german.  

„Cu părere de rău, fosta guvernare şi-a urmat propriile interese decât cele ale poporului: colapsul instituţiilor, oamenii au pierdut speranţa şi au părăsit ţara. Ştiu că sunteţi dezamăgiţi de mulţi politicieni din Moldova. Eu astăzi sunt aici pentru a vă ruga să credeţi în dezvoltarea europeană a Moldovei . Noi am parcurs o cale foarte grea. Am înlăturat regimul oligarhic şi am oprit „căderea” Moldovei. Acum avem de restaurat ţara noastră şi să redobândim încrederea partenerilor noştri strategici”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministrul Maia Sandu a dat asigurări că actualul Guvern îşi propune să transforme Moldova într-o ţară europeană şi speră la un sprijin din partea Germaniei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter