main logo
501

Angela Merkel i-a cerut Maiei Sandu să lupte împotriva corupției

Aflată la Berlin, Maia Sandu a ținut un discurs în fața cancelarului german în care, printre altele, a criticat fosta guvernare democrată.

Angela Merkel i-a cerut Maiei Sandu să lupte împotriva corupțieiFoto: captură video

A acuzat-o că a ratat șansa de a deveni o țară europeană. De partea cealaltă, Angela Merkel și-a exprimat încrederea că datorită noii șefe a Executivului, guvernul actual va reveni la cursul european și va elimina corupția din instituțiile de stat, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Contrar regulilor, în timpul intonării imnurilor ambelor state, cancelarul a stat așezat. Alături de Angela Merkel, tot pe scaun, a stat și Maia Sandu. În ultimul timp, oficialul german mai des preferă să stea așezată după episoadele de tremurat involuntar.

După întâlnire, cele două șefe de Guvern au ținut o conferință de presă. Maia Sandu a menționat că Germania va rămâne un aliat de încredere al Republicii Moldova în promovarea și consolidarea democrației.

„Din nefericire, fosta guvernare din Moldova a avut interese personale, decât să creeze instituții funcționale. Dintr-o poveste de succes a Europei, noi am devenit partea gri a Europei. Am ratat șansa de a fi o țară europeană. Trebuie să curățim Moldova de corupție și să facem astfel ca instituțiile statului să servească în interesul societății”, a declarat prim-ministrul Maia Sandu.

Și cancelarul german a îndemnat autoritățile de la Chișinău să revină la cursul european și să elimine corupția din instituțiile de stat.

„Mă bucur că astăzi, premierul din Republica Moldova, Maia Sandu, a fost aici. Bun venit în Berlin. Cred că cu ajutorul ei, Guvernul va reveni pe cursul european. Dar, mai presus de toate, va fi un curs care va merge în direcția unei politici pentru oameni. Acest lucru înseamnă o luptă împotriva corupției”, afirmă Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Fostul prim-ministru, Pavel Filip, nu a comentat, deocamdată, acuzațiile din discursul Maiei Sandu. Până acum, noua șefă a Executivului a efectuat vizite oficiale la București, Bruxelles și Kiev.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării