main logo
412

Angajații de la tipografie au ales circa o oră nuanța buletinelor de vot

Din a cincea oară, cu noroc. Angajații de la tipografie au avut nevoie de aproape o oră ca să potrivească nuanța pentru buletinele de vot.

Angajații de la tipografie au ales circa o oră nuanța buletinelor de votAngajații de la tipografie au ales circa o oră nuanța buletinelor de vot

Abia după asta, s-a dat start procesului, iar primele vor fi scoase de sub tipar buletinele pentru referendum, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

„Se mai poate de adăugat galben, dar oricum nuanța e diferită”.

De cinci ori au stricat foile angajații de la combinatul poligrafic până au ajustat culoarea potrivită pentru buletinele electorale destinate referendumului republican. 

„Aici s-au folosit trei nuanțe: culoarea galbenă, un pic de oranj și transparent”.

Le-a luat cam o oră ca să treacă de la cărămiziu până la galbenul-pal dorit.

Jana Șveț, șefa secției tipar la Combinatul Poligrafic: „Sunt unele corectări, deja se adaugă și galben și negru după necesitate”.

După care nuanța a fost analizată cu mare atenție de o mulțime de persoane – de la observatorii OSCE și membrii CEC până la simpli muncitori de la tipografie.

Alina Russu, președintele Comisiei Electorale Centrale: “- Chiar așa cu ochiul le potriviți? - Noi vedem după care și textul să fie citeț și pe partea de securitate”.

Patricia Podoleanu, reporter: „Din aceasta tipografie vor ieși circa doua milioane 300 mii de buletine pentru referendumul național consultativ. Acestea vor ajunge doar la secțiile care cuprind câteva circumscripții - cele cu numărul de la 19 la 37 inclusiv. Pentru celelalte secții, buletinele vor fi tipărite la alte tipografii din Capitală”.

Prețul unui buletin este de 13 bani. În următoarele zile urmează să fie tipărite și buletinele în care vor fi notate partidele, apoi cele care includ numele candidaților de pe circumscripțiile uninominale. Consiliile electorale de circumscripție își vor putea ridica buletinele începând din 20 februarie.

Pe 24 februarie vom avea în față patru buletine - două pentru parlamentare, iar altele două cu întrebările de la referendumul inițiat de democrați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării