main logo
1222

Angajații ANTA se plâng că sunt presați de guvernare. Reacția Executivului

Câțiva angajați ai Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) au scris o petiție către prim-ministru Maia Sandu în care se plâng că sunt atacați „cu regularitate de către exponenții coaliției”, în timp ce în cadrul instituției lucrează „oamenii onești, corecți și profesionali”.

Angajații ANTA spun că sunt presați de guvernare. Reacția ExecutivuluiFoto: tv8.md

De asemenea, cei de la ANTA susțin că funcția pentru șefia instituției i-a fost „promisă lui Grigore Cotorobai, cumătru și consăteanul deputatului ACUM, Petru Frunze”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia. 

„Noi grupul de colaboratori ai AA ANTA suntem profund decepționați de situația creată cu instituirea Guvernului, condus de Dumneavoastră în ceea ce ține de AA ANTA.

Instituția este atacată cu regularitate de către exponenții coaliției și, în special, de P.Frunze. Evident, că în toată țara, sunt deficiențe în lucrul instituțiilor - dar aici lucrează și oamenii onești, corecți și profesionali. Ne îngrijorează nu doar murdăria care se revarsă nefondat asupra Agenției, afectând imaginea noastră în fața copiilor noștri, membrilor familiei, rudelor și întregii țări ci și fărădelegile ce se comit de autoproclamații ”salvatori ai națiunii.

Ați anunțat o luptă aprigă cu corupția și de aceea solicităm confirmarea personală din partea Dvs. referitor la faptul că i-ați împuternicit pe Petru Frunză și pe Grigore Cotorobai să dea indicații angajaților AA ANTA de sancționare/ nesancționare a unor agenți economici”, se arată într-o scrisoare emisă pe adresa redacției Unimedia.

Tot în această petiție, angajații ANTA declară precum că funcția de director al instituției este promisă lui Grigore Cotorobai, „cumătru și consăteanul deputatului ACUM Petru Frunze, iar funcția de Director adjunct al Agenției lui Darie Radu, contra unei sume de 45 000 euro și taxei lunare de 5.000 de euro, pe care urmează să o adune agajații ANTA”. „Rog să fie transmis răspunsul Dumneavoastră la adresa instituției cu aducerea la cunoștință întregului efectiv pentru ca să cunoaștem situația reală!”, declară colectivul ANTA.

În reacție, Guvernul Republicii Moldova neagă acuzațiile aduse și susține că concursul pentru alegerea șefului ANTA va fi public, iar Executivul va asigura maximă transparență în proces.

„Acuzația adusă este falsă. Cu regret, constatăm că la ANTA a fost format un cuib de persoane corupte care au pus în aplicare cele mai odioase scheme de corupție și de delapidare a banului public, neglijând în totalitate interesul cetățenilor. Concursul pentru șeful ANTA va fi public și Guvernul va asigura maximă transparență în proces”, a declarat serviciul de presă al Guvernului pentru Unimedia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării