main logo
1983

Andronachi rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi, cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei bancare, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile.

Andronachi rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

Astfel, Andronachi nu are dreptul să părăsească domiciliul și este obligat să poarte brățara de monitorizare, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md

În cadrul ședinței de judecată, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au respins cererea apărătorilor lui Andronachi care au cerut anexarea unui document privind constatarea încălcării drepturilor și libertăților fundamentale ale inculpatului în timpul urmăririi penale. La fel, judecătorul Gheorghe Balan a respins ca neîntemeiat demersul procurorului de caz privind transmiterea dosarului spre conexare la o altă cauză penală.

Fostul deputat PD Vladimir Andronachi a fost reținut pe 2 noiembrie 2022, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei „Criva- Mamalîga”. Acesta a fost anunțat în căutare internațională de Interpol pentru a fi arestat și extrădat în Republica Moldova. Pe numele lui au fost emise două mandate, în două dosare penale distincte, numite generic „frauda bancară” și „Metalferos”. Potrivit anchetei, acesta ar fi prejudiciat Republica Moldova cu peste 26 de milioane de lei. Banii sustrași, în sumă de peste un milion de dolari şi aproximativ 800 de mii de euro, au fost spălați în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și în contul companiilor din cadrul grupului criminal organizat, condus de Andronachi.

Fostul deputat pledează nevinovat. El a declarat anterior că a fost pus sub învinuire la comandă politică. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 25 de ani de închisoare.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării