main logo
434

Andrian Candu: Nu există niciun pericol de a închide reţeaua de licee Orizont

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că „nu există niciun pericol de a închide reţeaua de licee „Orizont", ai cărei şapte profesori au fost expulzaţi în Turcia. Despre aceasta el a declarat sâmbătă, în cadrul unui briefing.

Candu: Nu există niciun pericol de a închide reţeaua de licee Orizont

„Este clar că aceasta este un subiect sensibil, deoarece au fost expulzaţi profesorii unui liceu de elită, de prestigiu. În prezent, în reţeaua celor cinci licee studiază mai mult de 1.700 de copii, în licee lucrează 376 de cadre didactice, inclusiv cetăţeni ai Moldovei şi Turciei. Vreau să vă asigur că nu există nici un pericol cu închiderea liceelor", a spus Candu, relatează Știri.md cu referire la Infotag.

El a confirmat că anterior au existat demersuri din partea conducerii Turciei cu privire la închiderea liceelor care fac parte din reţeaua liceelor turceşti, creată de scriitorul şi filozoful Fethullah Gulen.

„Astfel de solicitări am primit şi ei, şi prim-ministrul. Am răspuns că aceste licee fac parte din sistemul de învăţământ al Moldovei, au contribuit foarte mult la educaţia tinerei generaţii. Atâta timp cât nu avem remarci în privinţa lor, lucrează conform legislaţiei moldoveneşti şi programului educaţional aprobat de minister, nu se poate vorbi despre închidere", a subliniat Candu.

Potrivit lui, aceasta este şi poziţia Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, ai cărui reprezentanţi au participat, de asemenea, sâmbătă la audierile organizate de Comisia parlamentară pentru apărare şi securitate naţională. Candu a menţionat că Parlamentul şi Guvernul vor continua să monitorizeze îndeaproape evoluţia situaţiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării