main logo
329

Andrian Candu: Cel mai important este ca alegerile să fie recunoscute

Pentru autorităţile Moldovei, cel mai important este ca alegerile parlamentare din 24 februarie să fie recunoscute drept libere şi corecte atât în interiorul ţării, cât şi pe plan internaţional.

Andrian Candu: Cel mai important este ca alegerile să fie recunoscute

O declaraţie în acest sens a făcut, în ajun, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la întrevederea cu preşedintele Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE), George Tsereteli, aflat în vizită de lucru la Chişinău, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Parlamentului, subiectul principal al discuţiilor a fost acţiunile întreprinse de autorităţi privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din Moldova.

Andrian Candu s-a referit la evoluţiile din ţară în perioada preelectorală şi la eforturile autorităţilor îndreptate spre a asigura desfăşurarea unui proces electoral corect, bine organizat, conform standardelor internaţionale.

Potrivit lui, sunt întreprinse toate măsurile care se impun pentru asigurarea unui scrutin electoral liber, echitabil, echilibrat, sigur, corect, incluziv, astfel ca alegerile să reflecte voinţa poporului Republicii Moldova.

La rândul său, George Tsereteli a subliniat că Adunarea Parlamentară a OSCE este alături de Moldova, urmăreşte cu atenţie evoluţiile pentru a-i oferi sprijinul necesar şi încurajează autorităţile să asigure desfăşurarea unui proces electoral conform standardelor democratice. 

El a amintit că OSCE/ BIDDO va avea o misiune de observare a alegerilor din Republica Moldova, care va evalua scrutinul electoral din perspectiva respectării angajamentelor asumate de Republica Moldova şi a standardelor internaţionale privind desfăşurarea alegerilor democratice.

În cadrul întrevederii, oficialii au făcut un schimb de opinii despre evoluţiile înregistrate în reglementarea conflictului transnistrean şi despre programul de acţiuni de comemorare a victimelor Holocaustului, planificat pentru data de 29 ianuarie 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării