main logo
899

Andrian Candu anunță când va ieși cu Maia Sandu de mână la protest

Speakerul Andrian Candu susține că ancheta desfășurată de comisia parlamentară pe subiectul presupusei imixtiuni a fundației „Open Dialogue” în treburile R. Moldova și finanțarea opoziției nu prezintă riscuri pentru participarea opozanților în alegerile din februarie.

Candu anunță când va ieși cu Maia Sandu de mână la protest

Mai mult, Candu a spus că participarea ACUM în alegeri ar putea fi interzisă de comisie, el va ieși personal cu Sandu în PMAN pentru a protesta, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

„Am văzut că noi, chipurile, urmărim excluderea ei din cursa electorală. Vreau să o asigur și pe dumneaei, și publicul și pe toți cei care încearcă să manipuleze acest subiect: această comisie anchetează și examinează unele informații ce ține de influențarea proceselor politice de structuri străine prin folosirea ONG-urilor. Asta este singurul scop al acestei comisii. Deși se va lua o decizie de a o exclude din cursă, deși eu nu cred în ea, eu promit public că am să o iau de mânuță și am să protestez public împotriva unei decizii de a o suspenda de la alegeri din cauza comisiei. Pe ea și pe Andrei Năstase și voi ieși să protestez, pentru că asta ar fi un abuz”, a subliniat Candu.

Declarația vine după ce opozanta și speakerul au avut un schimb de replici pe Facebook. În timp ce Sandu cerea să fie audiată în ședință publică, Candu spunea că aceasta operează cu informații de ordin confidențial, iar ședința publică ar fi ilegală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării