main logo
1035

Andrei Spînu: Fiecare vot contează mai mult ca niciodată

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova să iasă astăzi, 20 octombrie, la vot.

Andrei Spînu: Fiecare vot contează mai mult ca niciodatăFoto: Captură de ecran

„Mă adresez celor care încă nu au votat astăzi. Știu că unii spun că votul nu contează, dar asta nu este adevărat. Fiecare vot contează și astăzi votul fiecăruia contează mai mult ca niciodată. Mergeți la vot”, a declarat Andrei Spînu, transmite Știri.md

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Alegătorii sunt așteptați la cele 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

Până la ora 14:00, observatorii Promo-LEX au raportat în total 658 de semnalări de incidente. Cele mai multe dintre acestea au vizat încălcarea secretului votului.

Potrivit CEC, până la ora 14:00, au votat peste 890.000 de alegători, ceea ce reprezintă peste 31% din numărul total de cetățeni cu drept de vot.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării