3444
8
Andrei Năstase: Vladimir Plahotniuc a încercat să mă corupă
3444
8

Liderul democraților Vladimir Plahotniuc ar fi încercat să-l corupă pe Andrei Năstase. Cel puțin așa susține președintele Partidului Demnitate și Adevăr.

Colaj: Știri.md

Potrivit lui Năstase, acum aproximativ șapte ani, Plahotniuc i-a transmis printr-un intermediar un mesaj prin care îi propunea bani și funcții în schimbul tăcerii. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, transmite Știri.md.

„În 2012 a încercat să mă corupă. Îmi propunea bani, funcții… Voia să-mi cumpere tăcerea”, a menționat acesta.

Năstase a evitat să spună numele intermediarului, dar a precizat că este vorba despre cineva din presă.

„Aș pune într-o situație jenantă pe cineva la care eu țin. Cineva din presă mi-a transmis un mesaj de la Plahotniuc. Eram în Germania atunci și, când am revenit acasă, primul lucru care l-am făcut a fost să merg la televiziune și să-l trimit acolo de unde a venit pe lumea asta”, a punctat politicianul.

Liderul PPDA a explicat și motivul din care Plahotniuc și-ar fi dorit să-l corupă: „Vorbeam despre atacurile raider, despre spălătoria mafiei rusești, despre preluarea de bănci, de televiziuni. Dânsul avea interesul ca eu ca și avocat să mut hârtiile de la o instanță la alta. Să fac demersuri, scrisori, apeluri. Important era să nu ies la televizor, pentru că-l deranja”, a mai spus Năstase.

L-am telefonat pe Vlad Plahotniuc pentru a solicita o replică la declarațiile lui Andrei Năstase, dar acesta nu a răspuns la apel. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari avea telefonul închis, când l-am sunat să solicităm un comentariu la acest subiect.

Citește și
article image
Munteanu: Singurul candidat care poate învinge Binomul...
0
0
article image
Andrei Năstase: Alegerile locale vor marca viitorul Moldovei
0
13
article image
Bătălia pentru Chișinău: Ceban și Năstase ar putea trece...
0
135
article image
Octavian Țîcu: Andrei Năstase e soluția lui Dodon pentru...
0
299