main logo
1054

Andrei Năstase, sesizare la CSP: Harunjen să fie urmărit penal

Procurorului General, Eduard Harunjen, ar putea urmărit penal pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat, depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției și corupere pasivă și alte infracțiuni.

Andrei Năstase, sesizare la CSP: Harunjen să fie urmărit penalFoto: stiri.md

O sesizare în acest sens a fost depusă la Consiliul Superior al Procurorilor de către ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, transmite Știri.md.

"Reieșind din caracterul excepțional al subiectului, am solicitat ca ședința CSP să fie mediatizată, inclusiv cu prezența reprezentanților presei în sală. Recunoașterea Declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului Republica Moldova și a Declarației privind constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM, ca o sesizare despre infracțiuni și pornirea unei urmăriri penale complexe pe faptele infracționale invocate în aceste documente ale forului legislativ.

Audierea în calitate de martori în cadrul urmăririi penale a semnatarilor Declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului Republica Moldova și privind constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM", menționează Andrei Năstase.

Menționăm că ședința Consiliului Superior al Procurorilor a fost anunțată pentru mâine, 9 iulie, ora 10:00.

Vedeți sesizarea integrală mai jos:



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării