main logo
421

Andrei Năstase s-a întâlnit cu europarlamentarul Daniel Buda. Despre ce au discutat

Una dintre prioritățile noului Parlament European și ale noii Comisii Europene va trebui să fie deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Andrei Năstase s-a întâlnit cu europarlamentarul Daniel Buda

Aceasta este concluzia unei întâlniri la care au participat președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și europarlamentarul PPE Daniel Buda, președintele PNL Cluj. 

Pe lângă deschiderea acestor negocieri de aderare, cei doi lideri politici au convenit și susținerea unor proiecte concrete, între care cel mai important este prelungirea viitoarei Autostrăzi Transilvania - Moldova până dincolo de Prut, transmite Știri.md.

„Deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană devine posibilă în contextul în care România va deține, pentru prima oară în istorie, anul viitor, președinția semestrială a UE. Astfel, liderii politici români vor putea influența într-o măsură mult mai mare agenda comună a Uniunii Europene”, a declarat europarlamentarul PPE, Daniel Buda, care este liderul PNL Cluj, cea mai puternică filială a principalului partid de Opoziție din România. 

El a adăugat că deschiderea negocierilor de aderare va pune la dispoziția oamenilor din Republica Moldova mai mulți bani, prin intermediul programelor de preaderare, însă a atras atenția că acordarea efectivă a acestor bani presupune respectarea regulilor statului de drept, ceea ce înseamnă întărirea instituțiilor democratice și respectarea domniei legii.

La rândul său, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că, după ce Opoziția democratică va prelua puterea deopotrivă în Republica Moldova și România, trebuie promovate proiecte concrete, care să aducă beneficii clare celor care trăiesc pe ambele maluri ale Prutului. 

El a dat ca exemplu proiectul Autostrăzii Montana, care va uni Transilvania și Moldova. 

Andrei Năstase a remarcat faptul că există disponibilitatea Comisiei Europene de a finanța acest proiect, așa cum s-a exprimat deja comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu. 

Andrei Năstase a cerut ca viitoarea autostradă să fie prelungită dincolo de Prut, pentru ca oamenii obișnuiți să simtă și astfel beneficiile concrete ale apropierii de Uniunea Europeană. 

De asemenea, Andrei Năstase a reamintit că este obligatorie respectarea regulilor democratice, inclusiv a dreptului de a alege și de a fi ales, pentru ca parcursul european al Republicii Moldova să fie încununat de succes.

În aceste zile, Andrei Năstase participă la o conferință dedicată orașelor inteligente, găzduită de primarul PNL al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. 

Alba Iulia, capitala Unirii din 1918, este unul dintre orașele românești înfrățite cu Chișinăul și, totodată, cel mai avansat municipiu din România în cursa pentru obținerea statutului de smart city.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării