main logo
526

Andrei Năstase s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în Moldova. Despre ce au discutat

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, s-a întâlnit miercuri, cu Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck J. Hogan.

Andrei Năstase s-a întâlnit cu ambasadorul SUA. Despre ce au discutat

La reuniune au participat şi reprezentanţii Ambasadei SUA responsabili de cooperarea cu organele de drept din Republica Moldova, transmite Știri.md.

Ambasadorul american a menţionat bunele relaţii pe filiera afacerilor interne, subliniind deschiderea poporului american şi în continuare de a susţine reformele în beneficiul cetăţenilor RM.

Părţile au trecut în revistă principalele realizări şi statutul curent al unor iniţiative bilaterale moldo-americane în domeniul afacerilor interne. De asemenea, au fost prezentate proiectele implementate, dar şi cele în proces final de aprobare din domeniile traficului de persoane, violenţa domestică, poliţie comunitară, dar şi altele. 

Potrivit comunicatului, un rol aparte l-a constituit creşterea capacităţilor profesionale ale angajaţilor MAI, în acest sens fiind menţionate cursurile de instruiri tematice organizate în cadrul Academiei FBI din oraşul Quantico, precum prin intermediul Academiei Internaţionale a Organelor de Drept (ILEA) din Budapesta. 

Ministrul a reiterat importanţa parteneriatului strategic moldo-american, care prin măsuri punctuale asigură creşterea capacităţilor instituţionale şi apropierea poliţiei de cetăţeni, remarcând în acest sens sustenabilitatea rezultatelor iniţiativelor americane în procesul de implementare a proceselor democratice şi implementare a reformelor. 

Năstase a mulţumit pentru proiectele implementate de ONG-urile din Republica Moldova în comun cu MAI, pentru sprijinul SUA în fortificarea capacităţilor instituţionale ale Poliţiei de Frontieră, Poliţiei şi altor subdiviziuni ale MAI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării