main logo
1437

Andrei Năstase explică de ce a votat pentru revenirea Rusiei în APCE

Co-președintele Blocului ACUM Andrei Năstase a oferit o reacție pentru Unimedia, în care explică de ce a votat „pentru” revenirea Rusiei în APCE.

Andrei Năstase explică de ce a votat pentru revenirea Rusiei în APCEFoto: Știri.md

Acesta spune că paradigma politică europeană se redefinește constant, „iar DIALOGUL este, în opinia majorității parlamentarilor europeni, singura cale care poate garanta sustenabilitate proiectului european, în integralitatea acestuia”, se arată în reacție, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Niciodată mai mult decât acum nu a fost nevoie, la nivel european, de suveranitatea majorității, ca formă supremă a referinței corecte pentru construirea unui spațiu comunitar care să garanteze securitate și prosperitate tuturor cetățenilor europeni.

Racordarea intereselor naționale ale statelor reprezentate în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei la dezideratul comun al construcției europene este esențială și nu poate compromite specificitățile existente pentru fiecare țară în parte. Europa viitorului trebuie să rămână un spațiu politic inclusiv, coerent și articulat pe temele principale care dau conținut viitorului continentului nostru, iar majoritățile care definesc, prin evidența lor, abordările principale ale evoluției comune trebuie respectate, ca formule axiomatice ale democrației de care fiecare popor are atât de mare nevoie.

Din punct de vedere geografic, istoric și cultural Moldova este și trebuie să rămână parte a Europei, iar această asumare sinceră și transparentă presupune, în primul rând, o aderență politică fermă la deciziile care se formulează și sunt susținute de cele mai multe dintre democrațiile consolidate ale Europei”, a conchis deputatul.

Știri.md amintește că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat în noaptea de luni spre marţi un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanţă, după cinci ani de criză instituţională în relaţia cu Moscova.

Republica Moldova a fost reprezentată de către trei membri. Este vorba de Andrei Năstase, Vlad Bătrîncea, Mihai Popșoi, Doina Gherman și un reprezentant de la PDM. 

Pentru revenirea delegației ruse au votat 2 reprezentanți - Năstase și Bătrîncea, iar Popșoi a votat împotrivă.

Ceilalți 2 nu au fost prezenți la ședință.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării