main logo
7883

Anatol Ţăranu: Majoritatea primarilor vor trece în tabăra PAS

După alegerile parlamentare anticipate, majoritatea primarilor vor trece în tabăra Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), a opinat analistul politic, Anatol Ţăranu, în cadrul unei ediţii speciale de la Radio Moldova.

Anatol Ţăranu: Majoritatea primarilor vor trece în tabăra PAS

Reprezentanţii PAS spun că au o altă abordare şi îndeamnă primarii să-şi ducă mandatele pe listele propriilor partide, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

Potrivit analistului politic, în aceste condiţii, PAS îşi va suplimenta rândurile în zona autoadministrării locale în contextul alegerilor generale locale care sunt preconizate pentru anul 2023.

„Luând în considerare sistemul de finanţare a primăriilor, bănuiesc că majoritatea primarilor vor trece în tabăra învingătorilor, ceea ce dintotdeauna s-a produs.

Şi din acest punct de vedere PAS foarte repede va creşte cu noi achiziţii în zona autoadministrării locale. Alegerile la nivel naţional întotdeauna au un efect, chiar dacă acest efect nu este unul nemijlocit şi rectiliniu”, a specificat analistul politic.

În acelaşi context, vicepreşedintele PAS, Lilian Carp, a îndemnat primarii să nu migreze de la un partid la altul şi să-şi ducă mandatul până la capăt conform listei de partid în care au fost aleşi. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” de la Radio Moldova.

„Noi nu dorim ca primarii să migreze în funcție de interese, de aceea abordarea noastră va fi alta. Noi ne dorim ca primarii să ne ajute ca împreună să facem o echipă.

În primul rând, ei trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt pe lista partidelor din partea cărora au fost aleşi. Noi dorim ca primarii să aibă acces la anumite fonduri ca să-şi poată moderniza localităţile lor”, a menţionat vicepreşedintele PAS, Lilian Carp.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării