main logo
424

Anatol Șalaru: PUN nu va participa la construcția unui bloc unionist

Președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, susține că formațiunea pe care o reprezintă nu va participa la construcția unui bloc unionist nou.

Anatol Șalaru: PUN nu va participa la construcția unui bloc unionist

Aceasta el a motivat că „unificarea partidelor de dreapta sau unioniste este o lozincă falsă și un scop fals fiindcă scopul nostru este Unirea cu România, dar nu unirea partidelor unioniste”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Anatol Șalaru s-a referit la blocul, anunțat recent, care este format din trei partide politice și trei organizații din societatea civilă. Declarația a fost făcută în platoul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

„Noi nu vedem o forță puternică în acest bloc. Toate partidele care alcătuiesc acest bloc, luate împreună, nu au luat mai mult de 1% în alegeri. Unirea cu România nu este un act pe care stabilim că va avea loc pe data cutare, este un proces îndelungat. Acest proces nu poate fi făcut de niște partide care nu sunt recunoscute în România și care nu reprezintă nimic pentru România”, a afirmat liderul PUN.

În opinia lui, ar fi o naivitate să se creadă că dezideratul unirii România este încredințat unor partide care nu sunt recunoscute peste Prut și care sunt considerate nocive.

„Procesul unirii este unul instituțional. Nu va fi făcut de niște partide care nu sunt recunoscute în România și care nu au sprijin printre cetățeni. Faptul că nu au luat nimic la aceste alegeri este elocvent. Înseamnă că cetățenii nu au încredere în ei”, a menționat politicianul.

Anatol Șalaru spune că deocamdată PUN nu a decis cum va participa la următoarele alegeri în Parlament – fie va susține în continuare blocul ACUM, fie va participa separat. 

Totodată, politicianul spune că formațiunea se pregătește și va participa cu siguranță la următoarele alegeri locale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării