main logo
463

Anatol Șalaru: Limba Română încă nu și-a găsit locul meritat în Constituție

„Limba română încă nu și-a găsit locul meritat în Constituție iar urmașii foștilor sovietici continuă să ne intoxice cu existența limbii moldovenești”, constată președintele executiv al Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru.

Șalaru: Limba Română încă nu și-a găsit locul meritat în ConstituțieȘalaru: Limba Română încă nu și-a găsit locul meritat în Constituție

„Lupta pentru limba română a început în urmă cu 30 de ani, atunci când, alături de un mic grup de tineri, am înființat la 15 Ianuarie 1988 cenaclul Alexe Mateevici. Sute de mii de semnături strânse prin satele Basarabiei încă sovietice, mii de kilometri parcurși și sute de spectacole date în localitățile republicii, zeci de rețineri și arestări pentru a ne obține la 31 august dreptul de a vorbi în limba strămoșilor noștri, limba română”, declară Șalaru, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md

Acesta mai adaugă că „Mișcare de Eliberare Națională a început la bustul lui Mihai Eminescu și a stat sub semnul românității, a dreptului nostru de ne numii români și a vorbi în limba română”.

„Felicitări tuturor cenacliștilor, felicitări celor care în anii 80 au înfruntat imperiul sovietic pentru dreptul de a reveni în matca noastră națională. Astăzi nu este doar ziua limbi române, este și ziua celor care au luptat pentru limba română!”, afirmă liderul PUN.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării