main logo
1268

Analist: Votul diasporei poate afecta rezultatul final al alegerilor

Analistul politic Victor Ciobanu consideră că rezultatul final al viitoarelor alegeri parlamentare poate fi influenţat de votul diasporei, precum şi de redistribuirea voturilor partidelor, care nu depăşesc pragul de cinci la sută din voturi.

Analist: Votul diasporei poate afecta rezultatul final al alegerilorFoto: știri.md

Potrivit Infotag, el a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"Poate că factorul decisiv este participarea diasporei. Deja aproximativ 100 de mii de concetăţeni din străinătate s-au înscris pentru a participa la alegeri, dar numărul participanţilor va fi cu siguranţă mai mare.

Aceştia sunt tocmai aceia pe care Dodon i-a numit ultima dată "electorat paralel" şi ca urmare a pierdut. Se poate întâmpla ca de data aceasta şi diaspora să joace un rol decisiv.

Discursul agresiv şi clar depăşit al roşilor-rozi (blocul comuniştilor şi socialiştilor - "I.") poate mobiliza nu atât pe cei care sunt PENTRU, cât şi pe cei care sunt ÎMPOTRIVĂ ... ", consideră expertul.

El sugerează să nu se acorde atenţie "sondajelor de opinie publică", care sunt "replicate cu generozitate de către holdingul media roşu". În opinia sa, "nu merită să comentăm astfel de sondaje, acestea pot fi ignorate în siguranţă".

"Oricine este mai mult sau mai puţin interesat de politica moldovenească ştie că acestea nu sunt deloc sondaje, ci imagini amuzante. Mai mult decât atât, cei care le schiţează nu sunt deloc jenaţi de formularea "falsă" a întrebărilor şi de răspunsurile aşteptate, cum ar fi "Voronin şi Dodon sunt cei mai respectaţi preşedinţi din istorie".

Există mai multe astfel de birouri care lucrează pentru Dodon (unele dintre ele au servit anterior Plahotniuc). Aşadar, ne aşteptăm la diverse "sondaje" amuzante înainte de alegeri. Toţi vor atrage acelaşi lucru, şi anume că Voronin, Dodon şi Şor vor primi majoritatea în următorul Parlament", a scris Ciobanu.

De asemenea, expertul sugerează a nu se dea crezare declaraţiilor lui Igor Dodon conform cărora "dacă va reveni la putere, va expulza ambasadorii occidentali din ţară pentru că s-au amestecat în afacerile interne ale Moldovei".

"În primul rând, cuvântul cheie din toată această tiradă este "dacă". Şi în al doilea rând, sunt gata să argumentez că "dacă" brusc Dodon revine la putere, va merge imediat la ambasadorii occidentali şi va explica că declaraţiile preelectorale sunt un lucru, dar politica reală este cu totul altul.

Este clar că banii pot veni în ţară doar din Occident (aţi uitat de împrumutul rusesc de 500 şi apoi de 200 de milioane de euro promis de Dodon?). Iar 2/3 din comerţul exterior al Moldovei revine UE. Aici, oricum n-ai da, dar va trebui să fii prieten", a rezumat Ciobanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării