main logo
2022

Analist român, despre Năstase: Nici România, nici UE nu-l va sprijini

„Un lider care s-a decredibilizat total, un lider care a reușit să piardă primăria Chișinău nu are ce să caute într-o cursă pentru prezidențiale”.

Analist român: Candidatura lui Năstase e utilă doar pentru DodonFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută pe o rețea de socializare de către analistul român, Cristian Hrițuc, transmite Știri.md.

Potrivit lui, candidatura lui Andrei Năstase în cursa pentru prezidențiale din acest an va fi una „utilă doar pentru Igor Dodon”.

Cu toate acestea, Hrițuc a mai menționat în postarea sa că acesta nu va fi susținut atât de popor, cât și de România și UE.

„Andrei Năstase și-a făcut un cadou de Mărțișor. Și-a anunțat candidatura pentru președinția Republicii Moldova. Nicio surpriză. Era de așteptat, cunoscându-i profilul, să îl vedem lansat în cursă. Surpriza o să fie când o să vadă că nici din România, nici din UE nu va primi sprijin. 

Între timp, mulți și-au dat seama ce este cu finul lui Țopa și realizează cât poate. Un lider care s-a decredibilizat total, un lider care a reușit să piardă primăria Chișinău nu are ce să caute într-o cursă de acest gen. O candidatură utilă doar pentru Igor Dodon, care astfel va putea lovi în Maia Sandu prin intermediul lui Năstase. Exact ca la biliard când vrei să dai lovituri cu manta. 

Năstase este o vulnerabilitate pentru forțele pro europene. Dacă se apucă să scoată Dodon lucruri de la Ministerul de Interne, cum a stricat onor Năstase ancheta din Germania, doar pentru că se visa Corado Catani și încerca să tragă puncte de imagine, va fi de ajuns să arunce o pată pe fostul Guvern Sandu.

Candidatura lui Năstase aduce însă și un lucru bun. Se va termina și cu mitul Jurnal TV. Acum 4 ani, până ca Năstase să se retragă din cursă, televiziunea de casă a acestuia o lovea pe Maia Sandu ori de câte ori putea. Cred că nu era o mare diferență între celelalte televiziuni arondate PSRM și PDM și marea televiziune liberă. 

Mai mult de atât, s-ar putea ca și cei 7%, care îi mai acordă credit liderului PPDA, să vadă adevărata față a acestuia”, a scris analistul român.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării