22 mai, 20:05
761
0
Analist român: Chicu e obișnuit doar cu plicurile, nu ca Dodon cu pungile
22 mai, 20:05
761
0

Prim-ministrul Ion Chicu este aspru criticat după ce l-a numit „ratat” pe europarlamentarul român Seigfried Mureșan, președinte al delegației Parlamentului European pentru relația cu R. Moldova.

Foto: ziarulnational.md

Analistul politic și fostul consilier prezidențial, Cristian Hrițuc, consideră că premierul ar fi primit indicații de la Igor Dodon, căruia îi fuge pământul de sub picioare, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

„Domnul premier Chicu vrea să pară dur și patriot! Pe el nu îl interesează ce zic alții, ce evaluări au membrii Parlamentului European, pe el îl interesează ce cred cetățenii moldoveni.

Acum nici nu trebuie să puneți mare bază pe ce zice. I-a venit punctajul în plic de la tovarășul Dodon.

El, săracul, e obișnuit doar cu plicurile, nu ca președintele cu pungile. Chicu e doar o păpușică care trebuie să facă frumos, iar acum trebuie să îi facă pe plac lui Dodon care e în pragul crizelor de nervi”, considera analistul de la București.

Potrivit lui Hrițuc, Dodon trăiește zilnic cu sabia deasupra capului, deoarece ar mai fi imagini în care nu apare în ipostaze tocmai plăcute.

„Președintele prorus vede cum zi de zi își pierde din puteri și mai mult de atât, se așteaptă în fiecare zi la noi dezvăluiri. Cine știe ce imagine mai apar?

Trăiește cu sabia deasupra capului. Nu e ușor să știi că zece ani ai primit bani în pungă și acum pot să apară imagini inedite, din diverse locații, din diverse unghiuri”, a punctat Hrițuc.

Și fostul spicher Andrian Candu dezaprobă comportamentul mojicesc al lui Ion Chicu.

„Asistentul lui Dodon din Guvern, cunoscut în popor ca premier, s-a produs din nou spre deliciul publicului. Deja cu noi, cei din opoziție, s-a lămurit: jumătate bandă și hoți, jumătate vinovați că au trecut pe la Harvard și infantili să-i joci pe degete. 

Acum s-a luat de eurodeputați și, în cele mai bune tradiții estice, бей своих, чтобы чужие боялись (lovește în ai tăi, pentru ca alții să se teamă n.r.), s-a trecut peste România cu o plăcere sadică, socialistă.

Toate declarațiile lui Dodon și a pionilor săi din ultimul an, când au prins glas, ne-a coborât la un nivel grotesc al dialogului politic”, a scris Candu pe Facebook.

Vei și:

Ion Chicu: România geme de cea mai mare corupție din Europa

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter