main logo
1361

Analist: Dosarul Marinei Tauber este o comandă politică. Ce dovezi are

Dosarul Marinei Tauber, cel mai vocal opozant al actualei puteri, este o comandă politică. De această părere este analistul Victor Nichituș, care a explicat într-un articol de ce actuala guvernare a decis să o încarcereze pe Marina Tauber în penitenciarul nr. 13.

Analist: Dosarul Marinei Tauber este o comandă politică. Ce dovezi are

„Explic. Deputatul Marina Tauber, liderul unuia dintre cele mai vocale partide de opoziție din Republica Moldova, Partidul „ȘOR”, este, de trei săptămâni, încarcerat în cel mai obscur penitenciar. Acest lucru se întâmplă în lipsa unor probe cât de cât concludente. Dosarul Marinei Tauber are toate elementele unui dosar politic la comandă: scurgeri de informații neprobate în presa afiliată guvernării, intimidări ale martorilor, acuzații și judecăți de valoare ale președintelui Maia Sandu, ale ministrului Justiției și ale altor decidenți politici de la Chișinău”, scrie analistul, transmite Știri.md cu referire Realitatea.md.

Nichituș mai observă că arestarea unui lider al opoziției coincide cu cele mai mari crize socio-economice din istoria contemporană, dar și cu o prăbușire în sondaje a partidului de guvernământ.

„În ultima jumătate de an, Partidul „ȘOR” a organizat numeroase acțiuni de protest, care au culminat cu o manifestație de amploare la mijlocul lunii iunie, la care au participat peste 40 de mii de oameni, acesta fiind cel mai mare protest organizat de când PAS a preluat puterea în stat. Cel mai recent sondaje organizat de IMAS arată că PAS și Maia Sandu au pierdut, într-un singur an, jumătate din electorat, iar peste 60 la sută dintre moldoveni își doresc alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate”, concluzionează Victor Nichituș.

Analistul mai precizează că dosarul Marinei Tauber este cusut cu ață albă, iar din datele pe care le deține, Tauber nu s-a ocupat niciodată de gestionarea finanțelor partidului din care face parte, iar semnătura ei nu figurează pe nici un raport de acest gen.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării