main logo
977

Analist, despre plecarea liderului PDM: Plahotniuc nu mai revine

Dacă anunțul făcut astăzi de Vlad Plahotniuc precum că pleacă de la conducerea Partidului Democrat (PDM) este văzut de unii analiști politici ca o nouă șansă pentru partid, alții o percep mai curând ca pe o moarte a formațiunii.

Analist, despre plecarea liderului PDM: Plahotniuc nu mai revineFoto: PDM

„Este un mesaj în primul rând pentru cei care au sperat că iată Plahotniuc va reveni pe cal alb, la Aeroport, pentru că are imunitate și este un om curajos… Dar asta nu o să se mai întâmple, Plahotniuc nu mai revine”, este de părere analistul politic Victor Ciobanu, transmite Știri.md.

Victor Ciobanu este de părere că cele mai evidente semnale care vor arăta că partidul este pe cale de a se destrăma vor fi vizibile deja la alegerile locale: „Cred că soarta PD-ului e deja pecetluită. Va intra în disoluție încet, încet, vor arăta și alegerile care vin acest lucru. Plahotniuc nu mai revine niciodată și este doar o chestie de timp, când va fi arestat și diferit justiției moldovenești sau altei jurisdicții unde Plahtotniuc a mai lăsat urme de tot felul de crime financiare de scheme ș.a.m.d”, a declarat Victor Ciobanu pentru Tv8.md.

În acest context, analistul este de părere că actuala guvernare trebuie să se adreseze partenerilor externi pentru a solicita suport în investigarea fraudelor financiare: „Cred că actuala guvernare este în întârziere să iasă cu o cerere oficială din partea Guvernului, să ceară asistența partenerilor externi, a SUA în primul rând și a țărilor europene, să acorde acel suport în investigarea fraudelor pentru că precedentul ambasador a promis această asistență a SUA și cu siguranță nu va refuza să o facă acuma. Eu cred că e o chestie de timp când Plahotniuc va intra sub sancțiuni internaționale și va fi nevoit să se ascundă pe teritorii mult mai exotice decât Europa”.

Victor Ciobanu consideră că în fața legii vor fi nevoiți să răspundă și alți fruntași ai Partidului Democrat: „Cred că toți din anturajul lui ar trebui să răspundă în fața legii. Am văzut deja disocierile anunțate de Dumitru Diacov, că se merge la o epurare, că în tot ce s-a făcut partidul nu are nicio treabă… Noi știm foarte bine că acest-zis partid a controlat toate instituțiile în stat. Eu sper foarte mult că actuala guvernare va da dovadă de insistență în această investigație. Nu trebuie să permitem ca pe viitor în Republica Moldova să se mai repete o asemenea situație, când un partid se transformă în partid-stat și se pliază peste toate instituțiile statului”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării