main logo
1941

Amendament: Aeroportul Internațional Chișinău nu va putea fi privatizat

Întreprinderea de stat Aeroportul Internațional Chișinău va fi inclusă pe lista bunurilor care nu pot fi privatizate.

Amendament: Aeroportul Internațional Chișinău nu va putea fi privatizatFoto: IPN

Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, care a înregistrat în Parlament un amendament, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Această modificare va garanta că Aeroportul rămâne în proprietatea statului și va corecta o nedreptate comisă în timpul guvernărilor precedente. De asemenea, această modificare va permite Agenției Proprietății Publice să relanseze licitația pentru închirierea spațiilor de la Aeroport și să aplice condiții mai avantajoase pentru a atrage cât mai multe companii cu renume”, a declarat deputatul PAS într-un briefing de presă.

Potrivit lui, de exemplu, ca urmare a acestei modificări se va putea extinde și termenul de transmitere în locațiune a spațiilor de la trei la cinci ani, fapt care va face licitația mai atractivă.

„Cum spuneam, pentru a face acest lucru este nevoie de o modificare în Parlament și anume de a include Aeroportul în lista bunurilor statului nepasibile pentru privatizare. Vă amintesc că gruparea criminală Șor mai controlează încă anumite spații comerciale la Aeroport. Evident că aceasta trebuie alungată de acolo și noi vom crea toate condițiile ca acest lucru să se întâmple cât de curând”, a notat Radu Marian.

Un alt amendament înregistrat de deputat prevede amânarea cu trei ani a intrării în vigoare a prezentării garanției pentru agenții economici care activează în regim de perfecționare activă. Este vorba despre antreprenorii care procesează materia primă pentru a-i crește valoarea adăugată, fără a plăti dreptul de import.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării