main logo
854

Amendă activiștilor care au scris cu cretă la Ambasada Republicii Belarus

Mai mulți activiști s-au adunat ieri, 12 august, în fața Ambasadei Republicii Belarus, în cadrul unei acțiuni de protest în semn de solidarizare cu oamenii din Belarus.

Amendă activiștilor care scriau cu cretă la Ambasada Republicii Belarus

Ca urmare, acțiunile inofensive ale participanților la manifestație le-au atras atenția oamenilor legii, transmite Știri.md.

Polițiștii au amendat tinerii pentru că ei au desenat cu creta în fața Ambasadei.

Nedumerit de cele întâmplate, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a condamnat acțiunile întreprinse de ''poliția lui Dodon''.

''Ieri, OccupyGuguță au făcut ceea ce ar trebui să facem mai mulți. Au mers la Ambasada Belarusului într-o acțiune pașnică. Au scris cu creta pe asfalt. A venit imediat poliția.

După finalizarea întrunirii, au fost informați că, prin scrierea mesajelor cu creta pe asfalt, au încălcat articolul 181 al Codului Contravențional ”încălcarea regulilor de asigurare a curățeniei în localitățile urbane și rurale”. Repet, au desenat cu CRETA!

Uite așa poliția nu ajută, ci încurcă manifestărilor PAȘNICE. Este un abuz. Inofensiv, nimeni nu a suferit, dar e abuz.

Iar eu am un sentiment de deja-vu de pe timpurile lui Plahotniuc. Cât acolo până ca polițiștii să le fure și cortul și să ne îmbrâncească data viitoare așa cum a făcut-o în august 2018? Ah, dar anul ăsta au făcut asta veteranilor deja.

Consilierul lui Dodon temporar la Ministerul de Interne este direct responsabil de semnalele pe care le transmite în interior. Poliția trebuie să prindă hoți, nu să încurce oamenilor pașnici care vor ieși în apărarea libertății.

Polițiștilor trebuie să le fie clar că ei nu sunt obligați să îndeplinească ordine ilegale. În acest caz concret, probabil, era suficient un polițist sau doi care observă de departe manifestația, pentru orice eventualitate. Nimic ilegal nu s-a întâmplat'', a declarat deputatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării