main logo
2824

Ambasadorul SUA își încheie misiunea în Moldova. Cine îi va lua locul

Kent Logsdon își încheie mandatul de ambasador al Statelor Unite ale Americii în R. Moldova. Locul acestuia va fi ocupat de Kelly Adams-Smith, nominalizată de președintele american, Joe Biden, pentru această funcție.

Ambasadorul SUA își încheie misiunea în Moldova. Cine îi va lua loculImagine simbol

Pe data de 14 martie, Kelly Adams-Smith a fost nominalizată de Joe Biden pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Republica Moldova. În prezent, Kelly Adams-Smith este șef adjunct al Misiunii SUA în Uniunea Europeană. Este diplomat de carieră în cadrul Serviciului Extern superior al SUA cu rang de ministru consilier, transmite Știri.md cu referire la Newsmaker.md.

Anterior, Kelly Adams-Smith a fost șef adjunct al misiunii la Ambasada SUA din Praga, Republica Cehă. A fost, de asemenea, consilier economic la Ambasada SUA din Londra. Alte misiuni ale lui Kelly Adams-Smith includ: Bulgaria, Estonia și Rusia. Kelly Adams-Smith a fost și secretar executiv adjunct al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă. 

Kelly Adams-Smith cunoaște limbile rusă, bulgară, estonă, inclusiv cehă. Este originară din New Jersey. A obținut diplome de licență și postuniversitare de la Universitatea Americană din Washington, D.C. și Universitatea Harvard. 

Kent D. Logsdon a depus jurământul de intrare în funcție în decembrie 2021. Înainte de aceasta, ambasador al SUA la Chișinău a fost Dereck J. Hogan. El a fost numit în 2018.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării