main logo
1118

Ambasadorul SUA în Moldova s-a întâlnit cu liderul de la Tiraspol

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a avut o întrevedere cu reprezentanți ai Ambasadei SUA. Delegația a sosit la Tiraspol și a fost condusă de ambasadorul SUA în Moldova, Kent D. Logsdon.

Ambasadorul SUA în Moldova s-a întâlnit cu liderul de la TiraspolFoto: novostipmr.com

Din partea regiunii transnistrene, la discuție a participat și așa-zisul ministru de Externe, Vitali Ignatiev, a anunțat Serviciul de presă al Președinției, transmite Știri.md cu referire la presa din regiune.

Interlocutorii au luat act de faptul că reuniunea anterioară a avut loc în luna iulie a acestui an. 

Cu toate acestea, potrivit lui Vadim Krasnoselski, nu există schimbări pozitive pentru majoritatea aspectelor problematice care au fost discutate atunci.

Procesul de negociere se află încă într-o stare de stagnare.

Krasnoselski a calificat acțiunile Republicii Moldova în sectorul energetic, în respectarea drepturilor cetățenilor la libera circulație și în relațiile economice ca fiind inadecvate și creând condiții nefavorabile pentru negocieri.

"În pofida acțiunilor distructive ale Chișinăului, noi aderăm la principiile dialogului și la o poziție pașnică, ca o chestiune de principiu. Indiferent de modul în care suntem provocați la acțiuni de represalii, Transnistria nu dorește să acționeze în sens contrar", a declarat Vadim Krasnoselski.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că acțiunile politicienilor de la Chișinău nu sunt sistematice, ci există o carte albă pentru agravarea situației.

Oficialul transnistrean a subliniat importanța participării la discuții a tuturor reprezentanților formatului 5+2 pentru a preveni o escaladare, mai ales în condițiile geopolitice dificile din prezent.

La rândul său, diplomatul american și-a exprimat dorința și disponibilitatea de a discuta o gamă largă de subiecte care preocupă ambele părți, dând asigurări că este dispus să mențină și să intensifice dialogul.

În urma schimbului detaliat de opinii cu privire la problemele actuale, participanții la reuniune au convenit să continue interacțiunea și să mențină contactele în cadrul ordinii de lucru.

SUA sunt observatori în cadrul reglementării transnistrene.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării