main logo
3431

Ambasadorul SUA în Moldova răspunde dacă este sau nu Plahotniuc la Miami

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan spune că nu cunoaște unde se află fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Ambasadorul SUA răspunde dacă este sau nu Plahotniuc la MiamiFoto: tv8.md

Întrebare a apărut după ce pe 14 iunie, înainte ca PDM să anunțe că pleacă de la guvernare, ambasadorul SUA a avut o întâlnire cu liderul democrat, la sedul PDM, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Ulterior, în presă au apărut informații că la scurt timp Vladimir Plahotniuc a părăsit țara, lucru confirmat mai târziu printr-un comunicat de presă al formațiunii.

„Referitor la întrebarea „de un milion” unde este Vladimir Plahotniuc, vă pot spune foarte sincer că nu cunosc. SUA a vorbit cu toate partidele, rolul meu ca ambasador a fost de a dezvolta și de a cultiva relații bune cu liderii tuturor partidelor politice, inclusiv cu domnul Plahotniuc”, a afirmat ambasadorul la emisiunea „În PROfunzime” de la PROTV Chișinău.

De asemenea, Dereck J. Hogan menționează că Vladimir Plahotniuc nu i-a spus unde se află. „Eu cunosc că dumnealui are interese de afaceri peste tot în lume și, probabil, inclusiv în SUA, dar în ceea ce privește unde anume se află acum, nu cunosc”, a continuat diplomatul.

Ambasadorul spune că nu i s-au acordat lui Vladimir Plahotniuc niciun fel de garanții în legătură cu plecarea Partidului Democrat de la putere.

Dacă va exista o solicitare de extrădare a lui Vladimir Plahotniuc, în cazul în care acesta se află pe teritoriul SUA, Dereck J. Hogan afirmă că e posibil ca acesta să fie extrădat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării