main logo
2331

Ambasadorul Rusiei în Moldova: Vom face tot pentru a dezvolta prietenia

Ambasada Rusiei în Republica Moldova va depune eforturi pentru a stabili un dialog constructiv cu Chișinăul și pentru a contribui la activarea procesului de negocieri privind Transnistria. Declarațiile au fost făcute ieri, la 11 august, de către ambasadorul rus în Moldova Oleg Vasnețov într-un comentariu pentru TASS.

Ambasadorul Rusiei în Moldova: Vom face tot pentru a dezvolta prietenia

Oleg Vasnețov a reiterat ceea ce spus anterior, că Rusia este „interesată în dezvoltarea dialogului” și a menționat că personalul misiunii diplomatice va depune toate eforturile pentru a „dezvolta legăturile stabilite din punct de vedere istoric”, transmite Știri.md, cu referire la newsmaker.md. 

„Chiar și cu o componență redusă, vom face tot ce ne stă în putință pentru a dezvolta legăturile de prietenie stabilite în mod istoric între popoarele noastre și pentru a construi un dialog pragmatic și reciproc avantajos la nivel internațional”, a spus ambasadorul rus. 

De asemenea, el a invocat așa-zisa „politică antirusească” dusă de autoritățile moldovenești și a subliniat că, diplomații ruși, „vor încerca să împiedice distrugerea relațiilor de prietenie”.

„Actualmente, primim apeluri de la politicieni, persoane publice, reprezentanți ai culturii și oameni obișnuiți care sunt îngrijorați de o următoare inițiativă antirusească a autorităților. Noi îi asigurăm că vom încerca să prevenim distrugerea relațiilor de prietenie și cooperare dintre țările noastre și vom continua multele proiecte începute în cadrul acestei cooperări”, a spus Vasnețov.

Referindu-se la regiunea transnitreană, Vasnețov a declarat că partea rusă „va contribui la intensificarea negocierilor privind reglementarea transnistreană, inclusiv în formatul „5+2””.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării