main logo
1461

Ambasadorul rus, la Tiraspol cu un control: De ce i s-au plâns Krasnoselski și Ignatiev

Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, a mers într-o vizită la Tiraspol, unde s-a întâlnit cu liderul separatist, Vadim Krasnoselski, și așa-numitul ministru de Externe, Vitalii Ignatiev. Cei doi i-au spus că sunt îngrijorați de evoluția relațiilor economice și umanitare dintre regiune și Federația Rusă.

Ambasadorul rus, la Tiraspol: Pe ce s-au plâns Krasnoselski și IgnatievFoto: Realitatea.md

Conform autorităților autoproclamate, Krasnoselski a vorbit despre importanța menținerii contactelor. Totodată, el a „raportat” că încearcă să combată informațiile privind situația militară din zonă, asigurând că va mobiliza contingentul militar dacă Transnistria va fi atacată, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

De asemenea, cei trei au vorbit despre situația cetățenilor ruși din regiune. Krasnoselski și Ignatiev au anunțat ambasadorul despre ineficiența oficiului consular de la Tiraspol, menționând că mai mulți cetățeni nu își pot perfecta actele.

„Sunt foarte îngrijorat de interacțiunea umanitară dintre Transnistria și Federația Rusă, în special, obținerea cetățeniei ruse și înlocuirea documentelor existente. Astăzi există o situație catastrofală cu activitatea oficiului consular. Cetăţenii noștri care au paşaport rusesc sunt nemulţumiţi de activitatea punctului consular din Tiraspol. De pe 17 martie 2020 până pe 31 mai 2021, din cauza pandemiei, oficiul consular practic nu a funcționat”, a menționat liderul separatist.

Oficialii de la Tiraspol s-au mai plâns că oamenii care nu își prelungesc actele rusești la timp sunt penalizați, deși nu este vina lor. Așadar, Transnistria cere administrației ruse soluționarea problemei. Vasnețov a primit și scrisoarea adresată lui Putin, formulată săptămâna trecută de primii membri ai așa-numitului legislativ al regiunii transnistrene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării