31 ianuarie, 13:02
871
0
Ambasadorul Londrei la Chișinău explică ce se va întâmpla după Brexit
31 ianuarie, 13:02
871
0

După Brexit (ieşirea din componenţa UE la 31 ianuarie 2020 - "I."), Marea Britanie va păstra continuitatea în relaţiile bilaterale cu Moldova.

Foto: unian.net

Despre aceasta a declarat în ajun, la o întâlnire cu reprezentanţii presei, Ambasadorul Marii Britanii în RM, Steven Fisher, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, el a dat asigurări că ţara sa va continua, în special, să sprijine reforma sectorului de apărare al Moldovei şi va folosi mijloacele Fondului pentru Buna Guvernare şi ale Fondului pentru Conflicte, Stabilitate şi Securitate pentru a finanţa proiecte benefice pentru poporul moldovean".

"Vom încuraja în continuare Guvernul să respecte condiţiile Acordului de Asociere UE-RM, care este o foaie de parcurs excelentă pentru reformă. 

În cele din urmă, aşteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu Moldova în forumuri multilaterale precum ONU, inclusiv la Conferinţa privind schimbările climatice de la Glasgow din noiembrie anul curent (COP26)", a spus diplomatul.

Potrivit lui, autorităţile Marii Britanii şi ale Moldovei lucrează deja la un acord de cooperare bilaterală, similar Acordului de Asociere RM-UE, care va fi gata până la sfârşitul anului.

Steven Fisher a menţionat că regulile de intrare şi şedere în Marea Britanie pentru moldoveni nu se vor schimba după Brexit.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter