main logo
386

Ambasadorul Lituaniei în Moldova, în vizită de documentare la Tiraspol

Lituania este la curent cu situaţia din jurul Transnistriei, înţelege problemele şi vrea să ofere un sprijin posibil.

Ambasadorul Lituaniei în Moldova, în vizită de documentare la Tiraspol

O declaraţie în acest sens a făcut Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas, care a mers sâmbătă pentru prima dată la Tiraspol, unde s-a întâlnit cu preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul liderului transnistrean, diplomatul a menţionat că ţara sa "acordă o atenţie sporită statelor din Parteneriatul Estic: acesta este principalul vector al politicii sale externe".

„Interesul nostru este determinat şi de procesul de negocieri în formatul "5+2" ", a spus el.

Krasnoselski "şi-a exprimat recunoştinţa pentru atenţia acordată RMN, subliniind că partea transnistreană salută dialogul şi cooperarea constructivă în diferite domenii". El şi-a exprimat convingerea că Lituania este un partener de încredere şi, de asemenea, a menţionat importanţa participării părţii lituaniene, ca membru al Uniunii Europene, la procesul de negocieri dintre Transnistria şi Republica Moldova.

Interlocutorii au discutat "perspectivele cooperării bilaterale transnistreano-lituaniene, au făcut schimb de opinii cu privire la întreaga gamă de chestiuni de interes, subliniind interesul reciproc în întărirea şi dezvoltarea contactelor".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării