3884
6
Ambasadorul de la Moscova, chemat să dea explicații la Chișinău
3884
6

Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă va fi chemat la Chișinău pentru a da explicații despre cum a fost organizată vizita ministrului rus al Apărării în R. Moldova, fără a fi respectate toate normele legale și fără a fi anunțat Guvernul.

Foto: Știri.md

Șefa Cabinetului de miniștri, Maia Sandu, l-a atenționat la ședința de astăzi pe ministrul Apărării, Pavel Voicu, că întâlnirea cu omologul său rus nu va fi una oficială, ci privată, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Domnul Șoigu poate să viziteze R. Moldova în calitate de persoană privată, dar întâlnirea dvs. nu poartă un caracter oficial și nu pot fi semnate niciun fel de acorduri. 

Pe viitor, dacă vreți să invitați oaspeți în R. Moldova, aceste invitații trebuie făcute conform legii, Guvernul să fie notificat din timp în scris, să fie stabilită agenda și asigurat protocolul. Neîndeplinirea acestor proceduri fac vizita dl Șoigu neoficială”, a explicat Maia Sandu.

Prim-ministrul i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Nicu Popescu, să-l cheme la Chișinău, pentru consultări, pe ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguța, pentru a explica situația.

Citește și
article image
Accident grav în România: 14 moldoveni, transportați la...
0
702
article image
Descinderi la sediul ANTA: 12 persoane, reținute pentru 72...
0
2263
article image
Sechestru de peste 300 de milioane de lei la compania Air...
0
2264
article image
Dodon: Sunt susţinător al Europei mari, de la Lisabona la...
2
314