main logo
1463

Ambasadorul belarus, convocat la MAEIE după afirmațiile lui Lukașenko

După ce președintele belarus, Alexandr Lukașenko, a dat de înțeles într-o intervenție video de "Ziua Unității" precum că ceea ce se întâmplă în Ucraina s-ar putea întâmpla și în Moldova ori România, Ministerul de Externe de la Chișinău (MAEIE) a venit cu o reacție.

Ambasadorul belarus, convocat la MAEIE după afirmațiile lui LukașenkoColaj: știri.md

Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, susține că Ministerul va convoca ambasadorul Belarusului la Chișinău pentru a solicita explicații, transmite Știri.md.

„Urmare a declarațiilor făcute recent de liderul belarus referitoare la țara noastră, MAEIE va convoca ambasadorul Belarusului la Chișinău pentru a solicita explicații și pentru a prezenta poziția principială a țării noastre: Cetățenii Republicii Moldova condamnă ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

MAEIE regretă rolul pe care îl are Belarus în promovarea agresiunii militare ruse asupra Ucrainei și pentru promovarea repetată în spațiul public a unor mesaje menite să genereze dezinformare și falsuri. 

Republica Moldova și statele partenere acționează de o manieră responsabilă și cu respectarea cu strictețe a normelor de drept internațional”, a conchis Vodă.

Vezi și:

Lukașenko: Astăzi Ucraina, mâine Moldova sau România

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării