main logo
689

Ambasador: Germania sprijină apropierea Moldovei și UE pe termen lung

"Germania sprijină apropierea dintre Moldova şi Uniunea Europeană pe termen lung şi este un prieten şi un partener de încredere pentru ţară pe această cale", a declarat noul ambasador al Germaniei la Chişinău, Margret Maria Uebber.

Ambasador: Germania sprijină apropierea Moldovei și UE pe termen lungFoto: akta.ba

Potrivit Infotag, în primul său mesaj în calitate de ambasador în Republica Moldova, diplomatul a subliniat că "primind în luna iunie a acestui an statutul de ţară candidată la UE, Moldova a făcut un pas important către Uniunea Europeană", transmite Știri.md.

"În primul rând, susţinem statul de drept, democraţia şi dezvoltarea economică - subiectele care determină cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic", a spus ambasadorul.

Ea a mai subliniat că "Germania sprijină în mod constant apropierea Moldovei de Uniunea Europeană, fiind un prieten şi un partener de încredere pe această cale".

Margret Uebber, 69 de ani, este diplomat de carieră. Ea a activat în diverse funcţii în cadrul ministerului federal al afacerilor externe, precum şi la ambasade în mai multe ţări.

A fost ambasadorul Germaniei în Bosnia şi Herţegovina şi apoi în Turkmenistan.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării