main logo
1787

Ambasadoarea R. Moldova în SUA a ignorat ordinul lui Popescu

Ambasadoarea R. Moldova în SUA, Cristina Balan, a ignorat ordinul de rechemare la Chișinău. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Guvernul Sandu, Nicu Popescu, cel care a emis cererea.

Ambasadoarea R. Moldova în SUA a ignorat ordinul lui PopescuFoto: ZdG.md

„Din prima mea zi de la numirea la conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene am făcut un apel către toți diplomații noștri de a nu uita că sunt în aceste funcții pentru a servi doar intereselor țării noastre și nu ale unui partid sau altul. 

În acest context am constatat astăzi cu neplăcere că doamna Ambasador Cristina Bălan a ignorat fără nici un fel de explicații ordinul ministrului prin care i-a fost solicitat să se prezinte până cel târziu astăzi, 14 iunie 2019, ora 15:00, pentru consultări în Capitală, confirmându-mi faptul că doamna Bălan a ales să facă diplomație de partid și nu diplomație de Stat”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, noul ministru de Externe a menționat  că a informat autoritățile americane că din acest moment, toate demersurile și luările de poziție ale Cristinei Bălan sunt făcute pe cont propriu și nu reflectă sub nici o formă poziția Ministerului Afacerilor Externe și al Integrării Europene din Republica Moldova. 

Știri.md amintește că ambasadoarea din SUA Cristina Balan a fost numită în funcție pe 10 mai 2018 la propunerea lui Vlad Plahotniuc.

Din aprilie 2017, ea este vicepreședinta PDM, responsabilă pentru relații internaţionale şi diplomaţie de partid. 

Cristina Balan este economist şi deţine o diplomă în management din partea Universităţii Libere Internaţionale din Moldova. 

Vorbeşte fluent limba română, limba rusă şi limba engleză.

Cristina Balan este căsătorită şi are doi copii.

Menționăm că acum două zile, Nicu Popescu, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a rechemat-o pe Cristina Balan, Ambasador în Statele Unite ale Americii, la Chișinău, pentru consultări

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării