main logo
465

Ambasadoarea Germaniei, despre alegerile parlamentare și relațiile cu UE

Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, a declarat că este de acord cu poziția observatorilor electorali ai OSCE/ODIHR că alegerile parlamentare din 24 februarie s-au desfășurat în general libere și corecte, însă „nu totul este alb-negru”.

Ambasadoarea Germaniei, despre alegerile parlamentare și relațiile cu UEAmbasadoarea Germaniei, despre alegerile parlamentare și relațiile cu UE

De asemenea, oficiala a mai adăugat că dezvoltarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova depind de viitoarele acțiuni ai noului Guvern, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Noi suntem de acord ca și poziția celor de la OSCE/ODIHR. A fost expusă această poziție și nu este totul alb și negru. În mare parte, dorința alegătorilor a fost redată în urma acestor alegeri, dar au fost anumite încălcări, în special înainte de alegeri, cele care au fost menționate de OSCE și ODIHR”, a menționat ambasadoarea Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Întrebată despre asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova, ce a fost blocată de PE în vara anului 2018, Angela Ganninger a remarcat că la moment încă este prea devreme pentru ca banii să fie oferiți Guvernului moldovean.

„Trebuie să urmeze o verificare, o consultație cu noul Guvern și trebuie să vedem cum va acționa noul Executiv. Dar acum este prematur să vorbim despre aceasta”, mai spune oficiala.

În opinia ambasadoarei, relațiile dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, în mare parte, depind de modul în care va acționa noul Guvern.

„Este o întrebare dificilă. Desigur aceste relații mai înainte au fost mai bune, dar în ultimii ani s-au înrăutățit. Desigur există o șansă, în dependență de cum va acționa noul Guvern. Noi, partenerii, suntem alături de Republica Moldova și îi susținem, vrem să dezvoltăm aceste relații, dar depinde de Guvernul de la Chișinău”, declară Angela Ganninger pentru Unimedia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării