main logo
717

Ambasadoarea Germaniei a felicitat moldovenii în limba română

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar, a ținut să vină cu mesaj de felicitare în limba română.

Ambasadoarea Germaniei a felicitat moldovenii în limba română

Pe lângă urări de bine, dânsa a ținut să le „amintească” politicienilor faptul că scrutinul parlamentar din 24 februarie trebuie să fie liber și corect, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Cu prilejul Crăciunului, le doresc tuturor sărbători fericite, liniște și pace.

În perioada următoare vor fi luate decizii importante în Republica Moldova, în special prin scrutinul parlamentar, care are trebui să decurgă liber și corect. Atât în perioada prelectorală, cât și postelectorală, iar libertățile cetățenești, principiile să fie respectate.

Fundamentul important al unei democrații este încrederea cetățeanului în instituțiile statului, care protejează drepturile și asigură procese corecte.

Toți cei care poartă răspundere în această țară trebuie să dezvolte această încredere”, a menționat ambasadoarea Germaniei.

De menționat că în perioada 15-16 noiembrie reprezentantul MAE al Germaniei, Michael Siebert, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova. Astfel, în cadrul mai multor întrevederi, dânsul a ținut să pună accent pe subiectul „alegerilor parlamentare corecte și consolidarea statului de drept”.

„Suportul considerabil acordat de către Germania şi Uniunea Europeană pe parcursul a mai multor ani în diverse domenii pe care îl vor oferi în continuare, va avea efect doar dacă vor fi înregistrate succese palpabile în domeniul statului de drept şi al democraţiei, dacă viitorul guvern va avea o legitimitate democratică şi corupţia va fi combătută cu succes”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării