main logo
3750

Am fost filată de SIS? Răspunsul Procuraturii pentru Maia Sandu

Liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, a primit un răspuns de la Procuratura Generală după ce, la începutul anului, a depus două plângeri privind filarea sa de agenții Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Am fost filată de SIS? Răspunsul Procuraturii pentru Maia SanduFoto: știri.md

Deputatul Sergiu Litvinenco a publicat pe pagina sa de Facebook răspunsul Procuraturii Generale, transmite Știri.md.

"La începutul anului, Maia Sandu a depus două plângeri la procuratură – una pe filajul ei între 2016 și 2019 realizat de mercenari de-ai lui Plahotniuc (în presă s-a scris despre un ”grup” de vreo 40 de persoane antrenate); alta pe filarea ei de cineva care îi transmitea toată informația lui Dodon – vă aduceți aminte de declarația ăstuia precum că ”informația e de la SIS”, iar a doua zi spunea deja că ”asta nu de la SIS”. În ambele cazuri filajul era ilegal. Și nu doar ilegal, dar chiar avea iz penal – atât comanditarii, cât și executorii, în mod normal, ar fi trebuit să poarte răspundere penală.

Dar iată că a venit răspunsul de la procuratură. ”Totul a fost conform legislației”. Exact în stilul ”instituțiilor statului” din perioada ”domniei” lui Plahotniuc. Adică nu a existat filaj, nu au avut loc interceptări telefonice, totul a fost un miraj, iar Dodon a primit informația de la cel cu care a cules căpșune...", a comentat Litvinenco.

Știri.md amintește că ex-premierul Maia Sandu susține că s-a adresat la Procuratură, după ce președintele Igor Dodon a declarat public faptul că aceasta ar fi fost filată de Serviciul de Informații și Securitate (SIS), pe vremea când era în funcția de premier.

În decembrie 2019, președintele Igor Dodon a dezvăluit faptul că a primit informații operative de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind întrevederea pe care a avut-o, vara trecută, premierul Maia Sandu cu omul de afaceri britanic Nathaniel Rothschild. 

În cadrul acelei întrevederi, spune Igor Dodon, premierul Sandu, secondată de ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, i-ar fi dat garanții lui Rothschild că Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) va fi administrat în continuare de compania sa.

La scurt timp, Serviciul de Informație și Securitate a dezmințit informația privind implicarea instituției în filarea fostului premier, Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării