main logo
781

Alexandru Slusari: Situația din procuratură este una dezastruoasă

Procuratura a fost cea mai afectată de capturarea statului, de aceea trebuie făcute reforme profunde în justiție.

Alexandru Slusari: Situația din procuratură este una dezastruoasăFoto: ipn.md

Prezent la dezbaterile publice cu tema: „Totalurile primei sesiuni a noului Parlament: pro și contra”, organizate de Agenția de presă IPN și Radio Moldova, Alexandru Slusari, deputat din fracțiunea blocul ACUM, Partidul Demnitate și Adevăr, a precizat că situația din procuratură este dezastruoasă, transmite Știri.md.

„Fără procuratură funcțională, fără edificarea statului de drept, noi nu putem să mergem mai departe. Reforma justiției este prioritară pentru blocul ACUM”, a declarat Alexandru Slusari.

Deputatul a mai menționat că și celelalte priorități sunt foarte importante pentru Platforma DA, blocul ACUM. „Mă refer la dezvoltarea economică, a business-ului, la dezvoltarea agriculturii, la descentralizarea profundă a statului”, a spus Alexandru Slusari, care a mai menționat că reformele se sprijină pe doi mari piloni: justiția și lupta cu corupția. 

„Dacă nu vom realiza în scurt timp aceste două priorități, ne vom împotmoli și nu vom putea merge mai departe cu celelalte reforme”, a menționat deputatul.

Alexandru Slusari a mai declarat că guvernarea actuală nu a tăiat pensiile și salariile, dar se pregătea să micșoreze cheltuielile de la buget cu 3,5 miliarde de lei. 

„Eu nu știu de unde ar fi fost luați acești bani de democrați. Dacă erau pregătiți pentru a tăia pensiile și salariile, cum ar fi argumentat asta. Ne-am fi transformat în Coreea de Nord, dacă rămânea Plahotniuc la guvernare”, a spus deputatul.

Alexandru Slusari a mai amintit de anularea facilităților pentru magazinele de tip duty-free care, potrivit lui, au adus o pagubă la buget de 600 de milioane de lei doar anul trecut. 

„Da, noi am reușit după negocierea cu FMI să avem o politică corectă în ce privește metodele indirecte de impozitare. 

În ce privește tichetele de masă, vechea guvernare ne-a lăsat un deficit de 3 miliarde de lei la bugetul asigurărilor de stat, iar cei care primesc tichete de masă nu contribuie la acest buget. 

Vom reveni la acest subiect când situația va fi mai stabilă și nu vom avea 450 000 de pensionari cu pensie sub limita de existență”, a conchis Alexandru Slusari.

În ziua de luni, 19 august, IPN a organizat dezbaterile publice cu tema „Totalurile primei sesiuni a noului Parlament: pro și contra”.

La ele au participat Grigore Novac, deputat din fracțiunea Partidului Socialiștilor, Vladimir Cebotari, deputat din fracțiunea Partidului Democrat și Alexandru Slusari, deputat din fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr, blocul ACUM și Igor Boțan, expertul permanent al proiectului. Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul „Șor” nu și-au delegat reprezentanți la dezbateri.  

Dezbaterea publică cu tema „Totalurile primei sesiuni a noului Parlament: pro și contra” face parte din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfășurat cu susținerea Fundației germane Hanns Seidel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării