main logo
1911

Alexandru Slusari: Dorin Drăguțan ar putea fugi din R. Moldova

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă care a investigat furtul miliardului, Alexandru Slusari, a venit cu o reacție după ce procurorii Anticorupție au efectuat ieri, 12 decembrie, percheziții în dosarul penal privind frauda bancară.

Alexandru Slusari: Dorin Drăguțan ar putea fugi din R. MoldovaFoto: știri.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Slusari îl întreabă pe procurorul general de ce Procuratura Anticorupție s-a limitat doar la percheziții, transmite Știri.md.

Potrivit lui, persoanele vizate, în special Dorin Drăguțan, ar putea fugi din R. Moldova.

"Cu 5 ani de întârziere au avut loc percheziții la Dorin Drăguțan, funcționarul din haremul lui Plahotniuc, unu din cei mai implicați în furtul miliardelor. Cel, care în virtutea funcției era obligat în toata perioada devalizării sistemului bancar să intervină, dar nu a făcut NIMIC.

Presupun că perchiziții la Politova-Cangași și Corneliu Ghimpu sunt legate cu tranzacții secrete din noiembrie-decembrie 2011, cănd Plahotniuc a văndut lui Platon mai multe active cu 80 mln. dolari , inclusiv 28,3422 % acțiuni din BEM. Resurse financiare pentru aceasta tranzacția, efectuată în format "carusel", contrar normelor de creditare, stabilite de legislația Republicii Moldova, au fost oferite de Victoriabanc și Moldindconbanc. Condițiile tranzacției au fost negociate și implementate cu participarea activă a doamnei Cangași și ai domnilor Corneliu Ghimpu și Vladimir Andronache.

75 milioane dolari au fost transferați OTIV Prime Holding BV în baza unui acord, semnat inclusiv și de Adrian Candu.. Încă 5 milioane dolari au fost achitate în baza unui contract fictiv de furnizare a masei lemnoase către societatea Kelway Trading SA – compania din Panama, care figurează în raportul Kroll.

Întrebarea mea de ce Procuratura s-a limitat doar la perchiziții? De ce indivizii respectivi nu au fost reținuți? Oare nu se vede un risc iminent că ei vor pleca din țara?", a comentat Slusari.

Știri.md amintește că potrivit informațiilor obținute de Ziarul de Gardă, perchezițiile ar fi fost efectuate la domiciliile fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, ex-președintei „Victoriabank”, Natalia Politov, dar și nepotul lui Mihai Ghimpu, Corneliu Ghimpu, fost prim-vicepreședinte al „Victoriabank”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării