main logo
3155

Alexandru Jizdan: Oamenii vor începe a-l jeli pe Vlad Plahotniuc

Alexandru Jizdan a declarat că decizia Statelor Unite de a-l declara indezirabil ar avea la bază mai mult decât emoții.

Alexandru Jizdan: Oamenii vor începe a-l jeli pe Vlad Plahotniuc

Totodată, fostul ministru de Interne este de părere că, peste o perioadă de timp, „oamenii îl vor jeli pe Vlad Plahotniuc”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Trebuie să recunoaștem că Vlad Plahotniuc a fost o figură foarte influentă în politicul Republicii Moldova și care a avut o relație, prin politica partidului, o viziune pro-occidentală foarte clară. 

Eu cred că Statele Unite nu au la baza acestei decizii emoții”, a declarat Alexandru Jizdan la emisiunea ”Puterea a Patra” de la N4. Fostul ministru a spus că l-a uimit decizia SUA în privința lui Vlad Plahotniuc.

„În timp, oamenii vor începe a-l jeli pe Vlad Plahotniuc. Așa e firea omenească, atunci când toți se aruncă asupra unei persoane. 

Vor veni alte timpuri în Moldova și toți își vor aminti cum a fost pe timpul lui Plahotniuc”, a adăugat Jizdan.

Fostul ministru a mai menționat că nu a vorbit cu Vlad Plahotniuc din luna iunie, de când fostul lider PD a părăsit Republica Moldova.

Amintim că Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a trimis repetat Interpol-ului o cerere de dare în căutare internațională a fostului lider PDM. Dosarul lui Plahotniuc se examinează de Interpol, iar ulterior se va decide dacă acesta va fi dat în căutare internațională.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării