main logo
883

Alexandru Flenchea, despre restricția de la Tiraspol: Măsură de test

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a declarat că sistarea regimului de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislației naționale este una temporară.

Alexandru Flenchea, despre restricția de la Tiraspol: Măsură de testFoto: tribuna.md

Reacția lui vine după ce regimul separatist de la Tiraspol interzice automobilelor cu numere de înmatriculare moldovenești să treacă prin așa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, transmite Știri.md

"Dragilor, vă mulțumesc pentru susținerea inițiativei de a suspenda în regim de testare regimul de trecere a frontierei pentru automobilele care nu sunt înmatriculate conform prevederilor legislației naționale. 

Totodată, rog susținătorii și criticii, în egală măsură, să nu uitați că este o măsură temporară, de test. Aceasta ne va permite sa vedem câți șoferi care călătoresc peste hotarele țării încă nu beneficiază de oportunitatea plăcuțelor neutre și cu cine urmează să lucrăm. Facem analize, ajustăm resursele pentru ca toți deținătorii de autoturisme să intre în legalitate și să se bucure de libertatea de circulație", a spus Flenchea. 

Cu o reacție pe seama acestui subiect a venit și președintele Igor Dodon care a anunțat că a sunat la Tiraspol și a convenit s fie găsite soluții de urgență. 

Știri.md reamintește că Poliţia de Frontieră a RM a confirmat că, începând cu 10 ianuarie, a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. 

Conducătorii auto care doresc să traverseze frontiera de stat trebuie să se conformeze Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative.

Astfel, şoferii transnistreni pot pleca din Moldova doar cu automobile cu numere de înmatriculare neutre şi cu stickerul cu semnul distinctiv "MD", lipit pe maşină, precum şi cu documente ale modelului stabilit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării