main logo
4075

Alexandru Esaulenco, numit în funcția de director al SIS

Alexandr Esaulenco este noul director al Serviciului de Informații și Securitate numit pe un termen de 5 ani. Candidatura acestuia a fost votată de 59 de deputați.

Alexandru Esaulenco, numit în funcția de director al SIS

„În calitate de eventual șef al Serviciului, voi depune eforturi maxime pentru ca Serviciul să nu fie utilizat de către un grup de persoane care ar avea scopuri contrare interereselor cetățenilor R. Moldova. Evident, dacă au fost comise careva abateri sau nereguli acțiunile vor fi exploarate, iar rezultatele vor fi raportate beneficiarilor informației, Comisiei Securitate Națională”, a spus Esaulenco, transmite Știri.md. 

Alexandru Esaulenco este colonel al SIS. Între 1999 și 2017 a lucrat în cadrul acestei structuri de la ofițer de investigații până la șef adjunct al Direcției generale contraspionaj.

În 2017–2018, a fost detașat la funcția de consilier al rectorului Universității Libere Internaționale din Moldova pe probleme de cooperare internațională și cercetări științifice; în 2018–prezent, a fost șef al Direcției generale contrainformații militare.

Și-a făcut studiile în 1994–1999 la Facultatea de Drept a Universității Libere Internaționale din Moldova. În 2017, și-a început studiile de master în cadrul aceleiași universități, specialitatea drept internațional.

Alexandr Esaulenco are 42 de ani şi din noiembrie 2018 a ocupat funcţia de director adjunct al SIS.

Știri.md amintește că fostul director al SIS, Vasile Botnari, a fost demis în cadrul ședinței Parlamentului din 8 iunie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării